Afvallen onder begeleiding

Voor een serieuze poging om gewicht te verliezen, nadat andere pogingen daar niet toe geleid hebben, kan het raadzaam zijn om te kiezen voor afvallen onder begeleiding. 

Ook voor mensen met veel overgewicht kan dit een verstandige keuze zijn, omdat op die manier op een professionele wijze ondersteuning gegeven kan worden tijdens het afvallen. Begeleiding kan op verschillende manieren worden gegeven, bijvoorbeeld op individuele basis maar ook in groepsverband. De keuze voor de soort begeleiding die bij het afvallen wordt gegeven, heeft vooral te maken met de persoonlijke voorkeur en natuurlijk met de kosten die ermee verbonden zijn. Over begeleiding bij het afvallen vindt u hier meer informatie.

Bodyclinics afslankklinieken
Verspreid over Nederland zijn er meerdere afslankklinieken te vinden en een van die ketens van afslankklinieken is Bodyclinics. Hier kan iedereen terecht voor advies over gewichtsbeheersing en afvallen onder begeleiding. Tijdens het intakegesprek wordt het dieet op de persoon afgestemd en zal er gekeken worden naar de levenswijze en het voedingspatroon. Deze afslankkliniek biedt gedurende de periode van gewichtsverlies en gewichtsbeheersing persoonlijke begeleiding aan de hand van een individueel opgesteld behandelplan, waarbij er ook gebruik wordt gemaakt van voedingsupplementen. Na de intake zal er een keer in de week een consult volgen, waar de resultaten worden besproken en er bovendien aandacht is voor de persoonlijke gevoelens. Ook bij andere afslankklinieken zal deze werkwijze voor het afvallen onder begeleiding, veelal gebruikt worden.

Gewichtsconsulent
Onder begeleiding van een gewichtsconsulent afvallen is een van de andere mogelijkheden om een positief resultaat te kunnen bereiken. Door heel Nederland zijn er gewichtsconsulenten te vinden, die bijvoorbeeld vanuit eigen huis een praktijk voeren en deelnemers begeleiden in de strijd tegen de overtollige kilo's. Persoonlijke aandacht voor het individu is een van de belangrijke onderdelen van de begeleiding van een gewichtsconsulent, en dan met name op het gebied van eetpatronen, gezonde levensstijl, beweging en de eigen gevoelens met betrekking tot het gewicht. Er is een beroepsvereniging van gewichtsconsulenten, waar een overzicht te vinden is van gewichtsconsulenten door heel Nederland. Om lid te kunnen worden van deze beroepsvereniging zal er een diploma in de richting van gewichtsconsulent behaald moeten zijn, zodat daarmee de kwaliteit van de dienstverlening gewaarborgd blijft.

Afvallen met een groep
Als individu kan het prettig zijn om naast de begeleiding van bijvoorbeeld een gewichtsconsulent ook in een groep ondersteund te worden. Aangezien afvallen in combinatie met bewegen een voorwaarde is voor een goed resultaat, kan er in dat geval gekozen worden voor het sporten in groepsverband. Er zijn sportscholen en fitnesscentra waar er speciale groepslessen worden georganiseerd voor mensen die van hun overgewicht af willen.

 

Stel hier uw vraag