Afvallen rond het gebied van de heupen

Het is algemeen bekend dat bij veel vrouwen het overtollig vet vooral rond de heupen wordt opgeslagen.

 

 

De heupen en bilpartij zijn dan ook vaak de zone waar bij vrouwen de wens ligt om plaatselijk af te vallen. Het lichaam is echter een geheel, en dat betekent dat het lastig is om alleen in een specifieke zone vet kwijt te raken om op die manier af te vallen. Afvallen rond de heupen is wel mogelijk, maar dan moet daar wel het hele lichaam bij betrokken worden. Het vet op de heupen kan bij het afvallen zeker verminderen, maar dat heeft ook gevolgen voor het vet op andere plaatsen van het lichaam, waarover hier meer gelezen kan worden.

Heupen als probleemgebied
Als het alleen de bedoeling is om rond de heupen af te vallen omdat daar het meeste vet is opgeslagen, en men wel tevreden is over de rest van het lichaam, dan is het afvallen alleen niet voldoende. Bij het afvallen wordt er namelijk een proces in gang gezet, waarbij de vetcellen moeten worden afgebroken. In het probleemgebied van de heupen bevindt zich vet, maar dit type vet komt vaak voor in de vorm van cellulitis. Hierin zit meteen het probleem waarom het lastig is om rond de heupen af te vallen. Cellulitis is opgebouwd uit vetcellen met bindweefsel en daar stroomt weinig bloed doorheen, waardoor de vetcellen minder snel kunnen worden afgebroken. Bij het afvallen, kan het dus zo zijn dat overtollig vet op andere lichaamsdelen eerder wordt afgebroken dan op de heupen.

Afvallen rond de heupen en bewegen
Het beste advies wat gegeven kan worden om de heupen slanker te doen lijken en om af te vallen, waarbij de heupen ook aan de beurt komen, is door te bewegen. Bij afvallen is het namelijk van belang dat het figuur van het lichaam ook verbeterd wordt, en dat kan alleen bereikt worden door de spieren steviger te maken en dus door te bewegen of te sporten. Door de spieren van het lichaam te trainen en ook de billen en de bovenbenen, zal er een beter figuur ontstaan en in combinatie met afvallen heeft dit ook effect op de heupen. De billen, bovenbenen en heupen die getraind zijn, zullen er strakker uitzien en daar gaat het toch uiteindelijk om. Het plaatselijk afvallen rond de heupen kan dus niet gedaan worden zonder het hele lichaam in het proces te betrekken. De enige mogelijkheid om alleen in de zone van de heupen vet te verwijderen, is door een ingreep te ondergaan.

Slanke heupen
Als het op eigen kracht niet lukt om op de heupen vet kwijt te raken, is er wel de mogelijkheid van een ingreep om het vet rond de heupen te verminderen. Een van de mogelijkheden is een operatieve ingreep, waarbij plaatselijk vetcellen worden verwijderd. Een methode die daarvoor gebruikt wordt is operatieve liposuctie. Een andere manier om vet weg te nemen op de heupen, is een ultrashape behandeling te ondergaan.

 

Stel hier uw vraag